In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Tijdens mijn studie heb ik een voorliefde ontwikkeld voor het ontwerpen van sculpturale zitobjecten.

De laatste paar jaar maak ik meer abstract werk. Ik zaag hout, schuur het en verlijm het weer. De herhaling, de nerfwerking en de schaduwwerking geven het verrassende effect aan het werk. Het werk wordt functioneel bij mijn lampen.

Mijn inspiratie haal ik uit geometrische vormen en patronen. Ik hou van moderne architectuur. Ook herhaling en het verrijken van op het eerste gezicht waardeloos materiaal zijn interessante onderwerpen om mee te werken. 

Als ontwerper probeer je constant je richting te bepalen. Zeker in deze tijd van overconsumptie is het van essentieel belang dat we verstandig omgaan met materialen en grondstoffen. Zo werk ik steeds vaker met restmaterialen en probeer ik bestaande objecten te vernieuwen zoals je kunt zien in mijn Table-to-Table projecten. 

Sinds 2009 heb ik mijn eigen werkplaats en galerie in Fort Liebrug in Haarlemmerliede.  Vanuit deze inspirerende plek ontwikkel ik mijn eigen lijn in de kunst.

paul-foto_edited.jpg