top of page

In 2008 studeerde ik af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag als meubelontwerper. Tijdens mijn studie heb ik een voorliefde ontwikkeld voor het ontwerpen van sculpturale zitobjecten.

​De laatste paar jaar maak ik meer abstract werk. Ik zaag hout, schuur het en verlijm het weer. De herhaling, de nerfwerking en de schaduwwerking geven het verrassende effect aan het werk. Het werk wordt functioneel bij mijn lampen.

Mijn inspiratie haal ik uit geometrische vormen en patronen. Ik hou van moderne architectuur. Ook herhaling en het verrijken van op het eerste gezicht waardeloos materiaal zijn interessante onderwerpen om mee te werken. 

Als ontwerper probeer je constant je richting te bepalen. Zeker in deze tijd van overconsumptie is het van essentieel belang dat we verstandig omgaan met materialen en grondstoffen. Zo werk ik steeds vaker met restmaterialen en probeer ik bestaande objecten te vernieuwen zoals je kunt zien in mijn Table-to-Table projecten. 

 

Recentelijk ben ik meer gaan beeldhouwen. Eerst begonnen in steen en nu steeds vaker in hout. Door duurzaam te werken stel ik het hout samen door bijvoorbeeld een gebruikt tafelblad te verzagen en te verlijmen en dan pas te gaan vormen. Ik voelde mij heel comfortabel bij de ei/keivorm, maar nu ontstaan een aantal intrigerende gezichten of maskers.

 

Sinds 2009 heb ik mijn eigen werkplaats en galerie in Fort Liebrug in Haarlemmerliede.  Vanuit deze inspirerende plek ontwikkel ik mijn eigen lijn in de kunst.

paul-foto_edited.jpg
bottom of page