top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPaul van Zijp

Van tafelblad tot persoonlijk aandenken...

Als je een kunstwerk voor de eerste keer ziet weet je eigenlijk niet welk verhaal erachter zit, hoe het is ontstaan of wat de kunstenaar beweegt om dit te creëren. Ik hou ervan als de kijker zijn eigen gedachten kan maken, maar in dit verhaal is het juist wel van belang dat je weet welk leven het materiaal hiervoor heeft gehad. Van tafelblad tot persoonlijk aandenken. Het idee is ontstaan doordat een ex-collega van mij een bericht stuurde met de mededeling dat haar moeder was overleden en dat het huis leeg moest. De zwaar eiken tafels waren niet welkom bij de kringloopwinkels. Of ik ze kon gebruiken? Onder de donkerbruine kleur van het tafelblad zit prachtig hout wat ik weer heel graag een nieuwe bestemming wil geven. In mijn atelier ga ik aan de slag; verzagen, opnieuw verlijmen, beeldhouwen, schuren, nogmaals schuren, olieën of lakken en nieuw werk ontstaat. Als kind zat mijn ex-collega aan deze tafel. Als tafel past hij niet in haar interieur, maar nu leeft de tafel voort als kunst in haar huis, als herinnering aan haar moeder en kindertijd. Hoe mooi is dat!? Wilt u een meubel of tafel wegdoen? Ik ben altijd geïnteresseerd in het materiaal. Wilt u ook een aandenken uit een meubel van uw dierbare? Vraag naar de mogelijkheden. info@paulvanzijp.nl
3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Minimal Interventions

Samen met conceptueel beeldenmaker Floris Hurts en perspectief kunstenaar Barbara Kooij exposeer ik tot en met 11 juni 2023 in de Zocher Lounge in Bloemendaal. Dit prachtige kerkje is een aantal jaar

Expo in Kunstcentrum Haarlem!

Vanaf begin dit jaar 2023 is een divers aanbod van mijn werk te zien, aan te schaffen en te leen bij het Kunstcentrum Haarlem. Momenteel staat mijn nieuwe lamp, kleine tafels en abstract werk in de et

Expositie Fort Liebrug 2 en 3 april 2022

Op zaterdag 2 en zondag 3 april exposeren Barbara Kooij en Paul van Zijp in Fort Liebrug, Liedeweg 9p 2065AH Haarlemmerliede. Van 11 tot 17 uur bent U van harte welkom. Barbara Kooij en Paul van Zijp

コメント


bottom of page